Vhodná Snídaně Pro Děti

Video: Vhodná Snídaně Pro Děti

Video: Vhodná Snídaně Pro Děti
Video: Je to skvělé jídlo, děti ho milují. | Cookrate - Czech 2024, Září
Vhodná Snídaně Pro Děti
Vhodná Snídaně Pro Děti
Anonim

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to z řady přesvědčivých důvodů. Poskytuje živiny a energii, kterou tělo potřebuje po celý den.

U dětí, které každý den zdravě snídají, se ukazuje zlepšení jejich fyzického zdraví, funkce mozku, školní výkon a zlepšení paměti. Proto je vyvážená snídaně, která zahrnuje zdravá jídla, ideální pro děti i dospělé.

Zdravá snídaně je zásadní. Druhy potravin a živin, které dítě k snídani potřebuje, jsou potřebné k udržení správného fungování a rozvoje jeho fyzického a psychického stavu. Zde je několik návrhů na vhodnou snídani pro děti.

1) 3/4 šálku vařené pšenice s 1/2 nakrájeným banánem nahoře. Podávejte s 1/2 šálku mléka.

2) 1 opečený plátek celozrnného chleba, zdobený 2 lžícemi arašídového másla. Na vrch posypeme pár rozinkami. Podávejte s 1/2 šálku pomerančového džusu nebo 1/2 šálku jablečného džusu.

3) 1/2 šálku ovesné vločky, zdobené rozinkami. Podávejte s 1/2 šálku čerstvého mléka a 1 krajíc celozrnného chleba, zdobený ovocem.

4) 1 plátek pizzy podávaný s 1/2 šálku pomerančového džusu a 1/2 šálku čerstvých borůvek, jahod nebo nakrájeného banánu.

5) 1 muffin, podávaný s 1/2 šálkem ananasu a 1/2 šálku čerstvého mléka.

6) 1 toast, zdobený 1 lžící margarínu a kouskem šunky. Podávejte s 1/2 šálku jablečného pyré nebo tvarohu a 1/2 šálku mléka.

7) 1 vejce na tvrdo, podávané s 1/2 plátkem toastového celozrnného chleba, zdobené jemně nastrouhaným sýrem čedar. Podávejte s 1/2 šálku pomerančového džusu.

8) 1/2 šálku tvarohu, zdobený 1 čajovou lžičkou opečených pšeničných klíčků. Podávejte s 1/2 šálku zeleninové šťávy a čerstvých hroznů.

9) 1 ovocný jogurt. Podávejte s 1/2 šálku pomerančového džusu, 1 opečeným plátkem celozrnného chleba a plátkem šunky, zdobené 1 čajovou lžičkou margarínu.

10) 2 míchaná vejce, 1 plátek toastu, potřená 1 čajovou lžičkou margarínu, podávejte s 1/2 nakrájeným banánem a 1/2 šálkem 100% brusinkového džusu.

11) 2 palačinky zdobené 1 čajovou lžičkou džemu nebo tvarohu. Posypeme skořicí. Podávejte s 1/2 šálku 100% ovocné šťávy.

12) 1/2 grapefruitu posypeme malým množstvím cukru. Podáváme s pšeničným toastem zdobeným 2 lžícemi mandlového oleje a 1/2 šálku džusu nebo mléka.

Doporučuje: